Torsdag & fredag #dagensmiddag #bolognese #pasta #dinner #matblogg

spagetti bolognese med ekologiska och rosa bandet ingredienser

I torsdags improviserade jag ihop en bolognese sås (passade bra när jag fyndat nötfärs för 40 kr/kg på M.A.T. Helsingborg 😉 ), använde ekologiska passerade tomater – så mycket godare än vanliga passerade / krossade plus man slipper läskiga bitar i och magen verkar tåla det bättre (allergisk mot det röda färgämnet i tomat). Överst rev jag lite lagrad ost, som inte kom med på bilden men jag tror de flesta vet hur riven ost ser ut.

Vi hade gott om rester över så på fredagen satte jag in ugnsformen jag lagt resterna i, rev över lite ost och gratinerade i ugnen. Gott och skönt slippa göra något avancerat när man varit iväg hela dagen på mässa.

In English. Thursday & friday. I improvised an amazing pasta bolognese for dinner, used ecological pureed tomatoes gives the best flavor.. On top I added some freshly grated cheese, so tasty!

For friday dinner I took the left overs in a oven form, gratinated with some cheese on top. Tasted even better than the day before, bolognese is really a dish that wins on resting. Perfect lazy dinner when I was tired after the älska mat convention in Malmö.

 
Följ gärna och dela bloggen: