Tisdag

Hastbullar medan kaffet kokar, gammal annons från Rumford bakpulver

Hittade en fantastisk gammal annons på Hastbullar från Rumford som man tydligen ska baka “medan kaffet kokar”, det må ha varit ett värdsmärke 1857 men jag har aldrig sett det på en produkthylla sedan jag var liten. Inspirerad blev jag och gjorde en smet..

Laktosfria hastbullar med smak av kardemumma och pärlsocker mandel dekoration

Men bakade hastbullarna med “mitt” recept som redan finns på bloggen, strödde på riktigt med mandel & pärlsocker men de små busarna blev lite för höga (lite för generös när jag fyllde formarna. Receptet hittas här hastbullar.

hembjord pizza med köttfärssås, röd lök, färsk riven präst ost, tomatsås, rökt yttefilé och en gnutta felix bbq sås

Eftersom myset & buset med brorssonen H uteblev och likaså fikan fick det bli lite “comfort food” till middag, hembjord pizza med tomatsås, färsk riven arla präst ost,köttfärssås, felix bbq sås, rökt ytterfilé och röd lök överst. Galet gott faktiskt, älskar röd lök på pizza, blir så himla gott i kombinationen med felix bbq sås.

In English. Found an old advirtesement for Rumford a baking powder (that is no longer in production in Sweden), was inspired so I decided to bake some hastbuns. I used my own recipe I’m confident baking, don’t fix it if it ain’t broken as some wise man/woman said at some point. And the hastbuns recipe is here.

Since we didn’t end up having a “fika” with my little newphew H, we did make comfort food for dinner. Homemade pizza with tomatosauce, freshly shredded cheese, mince meat sauce, felix bbq sauce, smoked ham and some red onions on top. So good honestly, I just love the combination of red onions on a pizza with the felix bbq sauce.

 
Följ gärna och dela bloggen: