Tisdag

Glutenfria köttbullar på mager färs, pofiber, ägg, laktosfri mjölk, lök, salt, svartpeppar

Glutenfria köttbullar på mager färs, pofiber, ägg, laktosfri mjölk, lök, salt, svartpeppar

2014-09-17 01.07.20

2014-09-16 19.46.28-blogg

2014-09-16 19.54.26-blogg

En kompis pratade om köttbullar och sås i måndags, så jag var bara tvungen att laga köttbullar åt oss till tisdags middag!

Hade inget färdigt glutenfritt skropmjöl hemma, men använde mig av pofiber som ersättning (dock inte samma proportioner som när man gör med skorpmjöl!). Och såsen är vatten & mjölk, men nästa gång får det bli bara mjölk det här blev för tråkig smak för mina smaklökar.

Så tisdagsmiddag glutenfria köttbullar serverad med jasmin ris, brun sås, lingon & rostad lök. Inte så illa för att vara första försöket och maken åt gladeligen av dom med.

In English. Tuesday. A friend of mine talked about meatballs and graving on the monday night, so I just had to give it a go and make gluten free ones.

Since I had no gluten free breadcrumbs I used pofiber (Potato Fibre), just remember to use about half the amount you would do if it was breadcrumbs. The graving is made from milk & water and well I’ll rather spend more points on that in the future, lets just go with that.

So for tuesday dinner, swedish gluten free meatballs with jasmine rice, lingonberries and roasted onion. And it wasn’t a bad dinner at all, even the husband ate it gladly.

 
Följ gärna och dela bloggen: