Förbannad.

image

image

image

image

image

image

image

image

Människor som kallar sig pälsdjurs allergiker och har en mindre bondgård hemma är nog inte speciellt allergiska till att börja med..
Finner inte ord för att beskriva hur irriterad jag blir på folk som pratar utan veta hur det är.

Jag börjar mina dagar med kortison ögondroppar, tar sedan förebyggande och akut inhalator för att stärka lungorna, sedan kortison nässpray och anti histamin tabletter. Allt för att hantera en dag hemma i min skyddade bubbla fri från allergener, djur och dofter.

Jag träffar nästan aldrig andra människor på grund av alla allergener de bär med sig, dofter, päls, djursaliv, stickande rökdoft mm allt smått som sitter kvar även efter en tvätt och klädbyte.

De få gånger jag är iväg kostar det mig mycket hälsa och energi, för att inte tala om värk. Mina allergiska reaktioner har en förkärlek för att sätta sig i körtlarna i kroppen och musklerna. Har jag gått på en offentlig lokal för att äta middag, fika eller bara gör en shoppingrunda är jag lycklig om jag kommer ur sängen dagen efter utan en hjälpande hand från min make.

Jag matar min kropp full med kortison för att andra ska dränka sig själv i dofter, djurhår mm. I min handväska finns alltid en adrenalin spruta redo för att någon kelade med sitt djur före de gick till matbutiken eller cafét.

I torsdags spenderade jag 3 timmar på ett fullsatt tåg hem från Stockholm bredvid en vandrande parfymdisk. I fredags morse fick jag använda våld för att dra i sär mina ögonlock. Mina ögon allergier blommade upp i ett nafs och jag spenderade hela fredagen, lördagen och söndagen med att torka mina konstant tårfyllda ögon för att tillfredsställa någons fåfänga. Huden runt mina ögon har krackelerat, det svider varje gång jag blinkar och är svullet. Jag har svårt för att se och anstränga ögonen. Smörjer huden runt ögonen en gång i timmen för att inte huden på ögonlocken ska spricka, mjukgörande lika ofta.

Jag vet inte om jag uppskattar att bli kallad hysterisk när jag inte kan få leva ett liv som alla andra.

Tycker ni jag är hysterisk?

Back to Top
Translate »