Strassburgare

Så spröda så de smälter i munnen är dessa små (inte så vackra) men goda Strassburgare bakverk. Degen är lätt att göra det enda som är lite bökigt är att spritsa ut kakorna, skulle inte rekomendera någon att försöka göra detta med en gångs påsar. Vid nästa bakning ska jag lyxa till det med lite jordgubbssylt och choklad!

image

image

image

Strassburger

ca 25 st

Ingredienser

100 g smör
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1.25 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Så här gjorde jag:

Rör det rumstempererade smöret med florsocker och vaniljsockret till en jämn smet.

Sikta potatis och vetemjölet före du rör ner lite i taget, rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.

Spritsa degen för hand genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper eller stämpla små bollar med kakstämpel.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10-13 minuter. Låt svalna.

Ev. garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)

Receptkälla http://www.recepten.se/recept/strassburgare.html

 

Strassburgare

ca 25 st

Ingredients

100 gram butter
0.5 dl powdered sugar
1 tablespoon vanilla sugar
1.25 dl wheat flour
1 dl potatoe flour

 How I do

Make sure the butter is room temperature before you add the vanilla and powdered sugar, work it well until you have a smooth bright batter.

Stench the potato and wheat flour before you add a little at the time to the batter, work the batter with an electrical whipper (or by hand hard and long). Work until you added all the flour.

Pipe the cookie dough into round shapes or what you prefer, I made small balls (since my pipe bag went boom on me) and stamped them with a floured cookie stamp.

I baked the cookies in the middle of the oven on 175 degrees for about 10-13 minutes (depends on oven and cookie size).

If you like to make them fancy you could use jam, powdered sugar or dip them in chocolate. I’ll give the jam and chocolate a try next time 😉

 
Följ gärna och dela bloggen: