Ciabatta
Dags för jäsning 2 / Dough just out of the machine
Dags för sista jäsningen / Breads resting for the last time
Redo för gräddning / Ready for the oven
Nygräddade små ciabatta bröd / Fresh out of the oven
Ciabatta för bakmaskin
Ingredienser
6.5 dl vetemjöl
2.5 dl vatten
1.5 tsk salt
1.5 tsk olivolja
3 gram torrjäst (12.5 gram färsk)
1 tsk socker
Program: dough
Fyll bakmaskinen med de flytande ingridienserna och jästen först, sedan tillsätt övriga ingredienser och ställ maskinen på deg (dough) och tryck igång.
När degen är klar häll över den i en olivoljad långpanna, jag la bakplåtspapper under för att skapa mindre disk. Sedan ska degen vila en timme under gladpack.
Dela degen i avlånga delar, jag valde portionsbröd men gör vilken storlek du önskar. Tänk på att inte knåda luften ur dom, utan bara skär så stora bitar du vill ha. Lägg de på en plåt som är rejält mjölad, alla små bröden ska jäsa cirka två timmar.
Grädda på 225 grader ca 15 minuter, har du en termometer så ska innertempen på bröden vara ca 97 grader. Jag sprayade mina bröd med vatten två gånger under gräddningen för att få den där härliga skorpan ciabatta bröd är kända för. Justera tiden i ugnen beroende på dina bröds storlek, större bröd tar längre tid.
Galet goda bröd, som rekomenderas varmt. Receptkälla recept.se
Ciabatta for baking machines
Ingredients
6.5 dl flour
2.5 dl water
1,5 teaspoon salt
1,5 teaspoon olive oil
3 gram dry yeast (12,5 gram yeast)
1 teaspoon sugar
How I did
I filled the baking machine with the liquids and yeast first, then flour etc. Put the machine on “dough” and when it was done I poured it over in a olive oil coated pan (I wanted to save on dish so had a baking paper with oil on). Let it rest for an hour under plastic wrap to keep it moist.
Now devide the dough into buns/ breads of your choice, don’t flatten them or work them just cute them up to keep the air in. Let them rest on a floured pan for 2 hours now.
Heat the oven to 225 degrees and bake the breads for about 15 minutes, bigger bread longer time. Inside tempature of the bread should be about 97 degrees when done. During these 15 minutes I sprayed with water on the breads twice to get that lovely crust ciabatta breads have.
This is a great recipe and man do I love ciabattas.. Recipe source recept.se
No Comments