Onsdag

Potatishalvor med grillad kyckling (filé bit utan skinn) och laktosfri lindahls yoghurt sås

Onsdagsmiddag potatishalvor med grillad kyckling (filé bit utan skinn, hatar skinnet) och laktosfri yoghurt sås till. Såsen är gjord på Lindahls laktosfria turkisk yoghurt, lime, vitlök, honung, svartpeppar och salt blandas efter smak och tycke. Jag brukar utgå ifrån 2 dl yoghurt, 1½ tsk honung och sedan smakar jag mig fram för det är så olika hur mycket styrka det finns i smakerna på vitlök och lime så det är omöjligt ge exakt mått.

Super gott och förstår inte hur jag kunnat glömma bort denna lilla ”pärla” bland alla såser. Klart nyttigare alternativ till alla färdiga grillsåser i butikerna 😉

In English. Wednesday. I didn’t find a grilled chicken the day before so bought one the day after – for our Wednesday dinner instead. I love chicken, have told you guys that before? Maybe…

Anyhow. To the chicken I served fried potato and a cold lactose free yogurt sauce. I made the sauce from Lindahls Turkish yogurt (2 dl for 2 people), 1½ teaspoon honey, lime, garlic, salt and black pepper I tasted my way to perfection. It’s hard to say how much lime and garlic to take since it’s all about preferences and how the ingredient you have in your hand is (strong, weak etc).

I can’t belive that I managed to forget about this sauce, It’s so delicious and I’m glad the gift reminded me of my turkish yogurt sauce.. Nom nom with taste of lime and garlic.. I like it alot and so much healthier then all those premade bbq sauces out in the stores now!

 
Följ gärna och dela bloggen: