Söndag

Poffertjes holländska mini pannkakor serverade med hemkokt jordgubbssylt och florsocker

 Poffertjes holländska mini pannkakor serverade med hemkokt jordgubbssylt och florsocker

Firade Hollands nationaldag ett par dagar i förskott (30e april är officiellt datum) med att provlaga en av Hollands nationalrätter Poffertjes till söndagsefterrätt. Poffertjes är holländska mini pannkakor som jag serverade med hemkokt jordgubbssylt och florsocker (riktiga holländare serverar med smör också).

Galet gott tyckte både jag och maken, lite frasigare än vanliga pannkakor och är dessutom bra alternativ om man vill bjuda på äggfria alternativ till allergiker. De ska egentligen gräddas i ett järn med runda hål så de blir lite tjockare men mitt plättjärn fick duga.

Receptet kommer senare idag.

In English. On the 30th of April it’s the Netherlands Queens day so we celebrated it by trying out a recipe for Poffertjes. It’s tiny fluffy Dutch pancakes that’s served with butter, powdered sugar and lots of strawberry jam, I skipped the butter since it feelt a bit much.

It was a very different but good pancake, since it’s egg free it’s a good alternative for ordinary pancakes. I’ll definitely serve them again, even it’s not the Queens day or sunday.. Recipe I used for this batch will be published later today.

 
Följ gärna och dela bloggen: