Poffertjes

Valde att provlaga Poffertjes recept från allt om mat hemsida, finns nog lika många recept som holländare 😉 wpid-img_20140428_062239.jpg

Poofertjes (Holländska minipannkakor)

Ingredienser

2 krm salt
50 g smör
3 1/2 dl mjölk
8 g jäst
3 dl vetemjöl (180 g)

Tillbehör

florsocker jordgubbar lättvispad grädde Smör

Gör så här

Värm upp mjölken i en kastrull, smält smöret i den varma mjölken och när vätskan har 37 grader häller du ner lite till jästen (som du smulat ner i en egen bunke). Lös upp jästen före du tillsätter all degvätska, rör sedan ner mjölet efter hand och slutligen saltet. Ställ på varm plats med bakduk över och låt jäsa en timme. Sedan är det bara att steka dom i järn med lite smör.

Poffertjes (fluffy dutch pancakes)

Ingridients

A pinch of salt
50 gram butter
3,5 dl milk
8 gram yest
3 dl flour

How to do

Heat up the milk in a pan, melt the butter in the milk. When the buttermilk has reached 37 degrees poor a little with the yeast in a new bowl, add the rest of the liquid when the yeast is dissolved. Add the flour and stir continue until all is in the batter, don’t forget to add the salt. Let the batter rest for at least an hour under a towel.
Then fry the batter in some butter and serve warm with powder sugar, whipped cream, berries and anything else that you like.

 
Följ gärna och dela bloggen: