Fredag

Stekt flintastek med kokt färskpotatis (importerad) och knorrs färdiga bearnaise

Fredagsmiddag blev en stekt flintastek (scans texmex är supergod) och kokt färskpotatis (import tyvärr) serverad med knorrs bearnaise sås. Har man inte grill får man köra med spisen, stekte yta på hög värme sedan på med locket och lät det gott tills köttermometern visade cirka 68 grader. Lät köttet vila och skar sedan upp i tunna bitar, så himla gott och smakade verkligen sommar. Färskpotatisen var väl så där, inget går upp emot pappas färska primörer men det dröjer nog 2 månader tills de är redo. Såsen var faktiskt riktigt god, första gången vi provar Knorrs färdiglagade, dock är jag väldigt skeptisk till en sås som håller i två-tre månader..

In English. Instead of doing a barbecue I fried my Flintstones steak (it’s actually the part on the pic we use for ham at christmas in Sweden) with texmex flavor on the stove in a pan with some butter, after It had a nice color i put on a glas lid to moist and cock it trough (68 degrees is perfection). I served it with imported fresh potatoes and pre-made Bearnaise sauce from Knorr. Not bad at all, but the fresh potatoes from daddy’s garden kicks imported and store bought ones ass big times. But that will be two months away before I can enjoy those lovely little things..

 
Följ gärna och dela bloggen: