Middagar i veckan

Varit en vecka full med värk, feber, trötthet osv så har inte riktigt blivit lika flitigt rapporterande som tänkt och nu känns det fånigt lägga ett inlägg per dag så summerar ihop hela veckan som gått.

In English. Been a week with fever, ache, tired etc so I’m a bit behind on the dinner reports and now it feels a bit silly to post every dinner in a single post. So I’ll just summon the week up in one post.

Tärnad kycklingfilé med laktosfri potatisgratäng och bearnaise

28/2
Fredagsmiddag tärnad kycklingfilé kryddad med svartpeppar och salt samt barbecue sås, serverad med laktosfri gratäng och kall bearnaise sås.
Fridaydinner diced chickenfilets fried in barbecue sauce, black pepper and salt. Served with lactose free potato gratin and a cold bearnaise sauce.

Tärnad falukorv och snabb makaroner

3/3
Måndagsmiddag tärnad stekt falukorv och makaroner till.
Monday dinner diced fried sausage with pasta.

Ost pannbiffar i hembakta surdegsbröd

4/3
Tisdagsmiddag hembakta surdegsbröd och pannbiffar med ost
Tuesday dinner home baked sourdough buns with cheeseburgers.

Kungsörnens mjölmix för surdeg på jäsning i brödkorg från Netto

Kungsörnens mjölmix för surdeg nygräddat efter jäsning i brödkorg från Netto

Kungsörnens mjölmix för surdeg nygräddat och uppskuret bröd

En liten laktosfri smörgås på surdegsbröd bakat på Kungsörnens mjölmix

Hade en påse Kungsörnen Surdegsbröd mjölmix i skåpet som fick åka fram, använde bakmaskinen för att slippa knåda och göra degen (är man inte pigg får man fuska). Lade sedan hälften av degen i jäskorgen från Netto (invigningsjäsning) och andra hälften skapade jag hamburgerbröd av och la i bullformen (inköpt på Ica). Surdegsbrödet blev riktigt gott och höll sig fint i åtskilliga dagar, tills det var uppätet av oss båda (ja, även maken uppskattar goda bröd).

Had a flour-mixture laying around for a sourdough bread, so I used my baking machine to get a nice dough without having to do any work myself (when not feeling well, your aloud to cheat). I used my breadbasket from Netto for the first time, took half of the dough and put in it to form a nice bread and other half I made sex (huge) hamburger buns that I lay to ferment in my bun-form (the one from Ica). The sourdough bread was really good and keept fresh a lot longer then regular bread, even the mister liked the bread and hes picky.

Kyckling med curry sås och ris

Laktosfri brownie muffins

5/3
Onsdagsmiddag kyckling curry sås med jasminris. Blev ett litet bak av brownie muffins också, försvinnande goda enligt maken (receptet finns i bloggen).
Wednesday dinner chicken curry sauce and rice. Baked a few mini brownies also, very tasty according to the mister (the recipe I posted a few days ago).

Fika paus på Gekås i Ullared

Bränd falukorv och pasta

6/3
Torsdags fika på Gekås i Ullared mitt i shoppingen, pepsi max, kanelbulle och en mini chokladboll. Middag bränd falukorv och makaroner.
Thursday coffe break with a tiny chocolateball and cinnamon bun at Gekås in Ullared, in the middle of the shopping. For dinner burned sausage and pasta.

 

 
Följ gärna och dela bloggen: