Torsdag & fredag

Köttfärs pizza (Bolognese) från Mörarps pizzeria (brevid Ica)

I torsdags hade vi tvättstugan, så vi var lite lata och köpte bolognese pizza på lokala pizzerian. Åt en halv bolognese och andra halvan fick maken, den här matplaneringen har tappats bort lite grand sista dagarna. Och lite av det är mitt fel, har glömt handla hem kycklingfilér till receptet och ibland är man bara inte sugen på det som står uppskrivet. Men då kan vi spara rätterna till nästa schema, gäller tänka positivt.

In English. On thursday we had laundry day, so we where a bit lazy and ended up buying bolognese pizza for dinner at the local pizza place. I had half a pizza and left the rest for the husband, this foodmenu is a little bit lost these last couple of days. And it’s all my fault since I forgot to buy chicken filléts the other week. And somedays I’ven’t at all been in the mood for the food on the schedule. But the good thing is, I can use them on the next menu.

Vårrullar från daloon

Fredagsmiddag för en – vårrullar från daloon stekta i olja. Maken med storebror samt deras klubb vänner var iväg på något mörker jippo, så hade en lugn kväll i köket för mig själv. Bakade rosenbröd med baksakerna, experimenterade med mandel hastbullar och gjorde en längd Napoleon bakelse. Bullar och bakelse blev kanonbra men hastbullarna fick hela köket att lukta märkligt, bränd bittermandel på något udda sätt och smakade ännu värre. Blev papperskorgen direkt och det händer inte ofta för mig.

In English. Friday dinner for one – springrolls from daloon fried in oil. My husband and his older brother and there club was at some ”it’s dark event” so I had a quiet evening at home in the kitchen. I baked rosebreads with my new baking tools, experimented with almond hastbuns and Napoleon pastry. The rosebreads turned out lovely, the pastry also but the hastbuns made the entire kitchen smell dodgy and they tasted even worse. I had to throw them all in the paper bin and that’s not very often that happens to me.

 
Följ gärna och dela bloggen: