Komma ikapp

 fläskfilé stekt i skivor, pommes, whiskey sås och grillat franskbröd med vitlöksolja

Lördagsmiddag fläskfilé stekt i skivor, pommes, whiskey sås och grillat franskbröd med vitlöksolja. Vansinnigt gott. Vi konstaterade att vi varit gifta i två veckor, helt galet. Hittar ingen bild på vår söndagsmiddag eller dagarna tidigare i januari men skitsamma, vi överlever utan dom!

Saturdaydinner pork filét with french fries, whiskey sauce and garlic toast. Insanly good. We realised we had been married for two weeks already, it’s crazy. I can’t find pictures of the food before in january – oh well we will survive without them and the sunday dinner (I can’t even remember what we ate!).

Laktosfria pannkakor till måndagsmiddag

Laktosfria pannkakor till måndagsmiddag, delade snällt med mig till maken också.

Lactose free pancakes for monday dinner, I shared them nicely with my husband.

Tisdags middag, hamburgare

Tisdags middag, hamburgare penslade med barbecuesås och ost. Dumt att alla bröd kommer i storpack, så det fick bli hamburgare igen så vi inte skulle behöva slänga bröden plus jag orkade inte riktigt med matlagning.

Tuesday dinner, burgers coated with barbecue sauce and cheese. It’s a bit stupid that all buns comes in big packs, to not waste the breads we ate burgers two times in a short time period. Good food to make for tired chef.

Pastagratängs kryddor Hp Sås, vitlök, buljongtärning, muskotnöt, salt, svartpeppar och curry

2014-01-08 20.28.00-blogg

Till onsdagsmiddag (ja, igår) blev det en pastagratäng kryddade med Hp Sås, vitlök, buljongtärning, muskotnöt, salt, svartpeppar och curry. Vansinnigt gott och så enkelt att göra, passade på att hälla upp alla krydor före jag började laga middag dvs medan plattan blev varm. Super smidigt att slippa strula med det mitt i matlagningen, gör ofta så faktiskt och går ännu bättre nu när jag har fyra små miniskålar från ikea 😀

Överst på gratängen ligger ett tunt lager riven allerums prästost, mums. Receptet på pastasnäckornas favorittäcke finns här <

For wednesday dinner (yes, yesterday) I made a pasta gratin spiced with HP Sauce, garlic, nutmeg, stock cube, salt, black pepper, curry. I really love this dish, so simple to make. I really like the tiny bowls from Ikea, they make the stressful moments much less stressful since I can prepare and just pour in the things as I go.

On top of the pasta & mince meat gratin there’s a thin layer of priest cheese from Allerum. I don’t think I have translated this recipe yet. I should sort that out for you readers.

 
Följ gärna och dela bloggen: