Kaiser Rolls

Jag fick ett spännande nytt recepttips för drygt en månad sedan i en facebook grupp jag är med i (Bittra kockar) av Chef Mike. Provbakade det i helgen framgångsrikt, riktigt goda bullar med ursprung från Österrike (om jag läst rätt på internet & wikipedia). Var lite väl hårdhänt med kniven, men nästa gång så hoppas jag på att få till det perfekt.

In english. I received a recipe tip about a month ago in a facebook group I’m in (bitter chefs) by Chef Mike. I tried it out last weekend successfully, a really  good bread with origin in Austria (if I read the wiki & internet right). I was a bit rough with the knife when I decorated my buns but I’ll add a picture of how they are supposed to look also (picture borrowed from the net).

Laktosfria kaiser rolls enligt Chef Mikes recept

Laktosfria kaiser rolls enligt Chef Mikes recept

Så här blev mina bullar. This is how my buns turned out.

Corn-Kaiser

Så här ”ska” de se ut, bild lånad från wikipedia. This is how they are supposed to look.

Kaiser Rolls

7,5 dl mjöl
2 tsk jäst
2 msk smör
1 ägg
2 tsk socker
1.5 tsk salt
2 dl vatten

Gör så här

Det här receptet kan du väldigt lätt göra i din bakmaskin, bara häll alla ingrienserna i degskålen och använd deg programmet. Tips är att vispa upp ägget lite före du häller ner det i maskinen.

Om du inte har bakmaskin så blanda alla ingredienser väl, låt degen vila 10 minuter sedan knåda lite till. Se till att du har en fin deg.

Låt jäsa cirka 1 timme, dela upp degen i 6-8 delar och forma bullar. Markera med kniv djupt mönster i bullarna, vänd bullarna upp och ner och låt jäsa 45 minuter till.

Vänd bullarna med snittytan uppåt och baka på 225 grader cirka 15 minuter. Låt vila på ugnsgaller.

 

 

Kaiser Rolls

7,5 dl flour
2 teaspoon yeast
2 tablespoon butter
1 egg
2 teaspoon sugar
1.5 teaspoon salt
2 dl water

How to

You can easily make the dough in your baking machine, just pour all ingredients into the bowl and use the dough program on the machine and follow the steps below.

If you don’t have a dough machine you can just mix all ingredients together well, work it until you got a nice dough. Let it rest for 10 minutes then work it a bit more and let it rest for an hour.

Divide the dough into 6-8 buns, cut them deep with a knife to decorate them. Turn them upside down and let them rest for another 45 minutes.

Turn the buns with the decorated side up and bake them in the oven on 225 degrees for about 15 minutes. Let them rest on wire rack.

Följ gärna och dela bloggen: