Tisdag

Mozzarella ost, tunna skivor hushållsmedvurst, ketchup på pizza tortilla bröd

Passade på att rensa kylen på lite rester i tisdags, gjorde pizzor på tortilla bröd tror de kallas pizza tortillas(?) och är lite tjockare botten men vanliga tortillas går fint också. Var lat och gjorde en blandning på vitlökspulver, svartpeppar, lite salt, oregano och ketchup till pizza sås (har man inte krossadtomat etc.. plus det tar någon minut bara). Ovanpå den utsökta gourmetomatsåsen rivna ostrester lite mozzarella och lite boxholmsost samt någon gnutta allerums prästost, jag slängde på hushållsmedvurst (pärssons tunna så klart) som började bli torra i kylen.

Åtta minuter senare en delikat gourmet middag i sällskap av sambon som hade julskinka etc på sin pizza. Ibland måste inte saker vara så komplicerade och rensa kylen istället för att slänga är alltid bra!

In english. Took a cleaning out the fridge on leftovers and turned it into a tuesday dinner, made pizzas with tortilla breads I think they are called pizza tortillas(?) and are a bit thicker then regular ones but regular ones are just fine. I was a bit lazy and used a mix of garlic powder, black pepper, some sale, oregano and ketchup for pizza sauce (if you don’t have crushed tomatoes etc, plus it goes fast just a minute or two). On top of the gourmet tomato sauce I sprinkled leftover cheese, some mozzarella, some boxholms and some allerums cheese. Topped the cheese of with thin salami that was starting to get dry in the fridge.

Eight minutes later I had a delicious gourmet dinner with the lovely company of my fiance, who had christmas ham (it’s a ham swedes oven bake with custard and breadcrumbs on top to get a more flavoured ham) and other things on his pizza. Sometimes food don’t have to be so complicated (and expensive) and using up groceries instead of putting them in the been is always good!

 
Följ gärna och dela bloggen: