Julbakstankar

Det börjar bli den tiden på året.. Julgodis, julmat och julbak samt juldekoration av hemmet. Har ni börjat med era ”måsten”? Jag har inte gjort något än förutom köttbullar och att shoppa lite nya baksaker, tänker hålla nere alla måsten denna julen med tanke på vårt bröllop nu i jul. image Ett måste är dock att göra Mozartkulor, tycker de man köper färdiga inte är så goda och dessutom kan jag spetsa mina med lite extra Amaretto (mandellikör)! Så jag har redan bunkrat upp med nougat och marsipan, borde ha mörk choklad på lager (inser att jag nog glömt köpa det). Finns lite glukossirap som är nytt för mig samt en burk kondenserad mjölk som förmodligen båda blir olika sorters fudge & kola, om inspirationen/lusten slår till och jag hittar recept. image

I förra veckan fyndade jag en ny jäskorg på Netto (i Bjuv) i modell rund för 69 sek, kan nog bli fint julbröd i den tror inte ni det? En ny muffinsform med lock följde med hem också från netto, min gamla har inte återhämtat sedan jag bakade lchf muffins (får inte bort den ”feta” betläggningen, usch) och lite mandelmjöl (samma pris som på ica ungefär). Mandelmjölet kommer förvandlas till förhoppningsvis luftiga och ljuvliga makroner inom en snar framtid, ska bara bestämma mig över smakkombinationerna för fyllningen och mandelmarängerna.

In English. It’s starting to be that time of the year again, time for baking, cocking and decorating for Christmas that is. Do you have a lot of ”musts” on your to do list? I’ve really reduced down my musts because of our christmas wedding, there will be more years to go all crazy. I’m gonna make the mandatory Mozartkuglen, it’s a must every year for us and of course I spike them with some almond liquor.

I might do some fudge or caramel since I got ingredients for it in the kitchen cabinets but first I need to find good recipes, something less sugary then last year. But those are just a if I feel the urge for it, not something I have to do. Last week I added a few new details to my baking addiction cabinet a new dough riser basket (imagine the lovely christmas bread made in that one). And a new cupcake pan with a lid for easy transportation, my old one has no lid and hasn’t turned in to it old self again after some lchf experiments a few years back.

Also bought some almond flour, saves me a lot of time not having to do all the pre-work and it’s really not that much more expensive then just plain almonds. The almond flour I’m gonna turn into lovely macaroons with buttercream fillings, not sure about flavors yet but I got time to figure that out (perhaps moms jam?).

 
Följ gärna och dela bloggen: