Torsdag

Hoisinwokad korv med äggnudlar & grönsaker

Hoisinwokad korv med äggnudlar, vitkål och gurka

Bestämde mig för att rädda falukorven i kylen som höll på att gå ut i datum (slänga mat är slöseri med resurser) men kände att korvstroganoff har vi ätit för ofta och i ärlightens namn hur skoj är det med makaroner och stekta falukorvsskivor? Inte ens ugnsbakad falukorv med mos lockade sambon.

Så jag letade upp ett helt nytt recept som lät spännande Hoisinwokad korv, wokar är bra för då kan jag precis före man tar i grönsakerna fiska upp en portion till mig som är allergivänlig samtidigt som sambon får lite roligare matlagning. Utbudet av mat jag får lov att äta är ganska begränsat på grund av min födoämnes allergi lista som är låång. Allt för lång.

På översta bilden ser ni Hoisinwokad falukorven med grönsaker åt sambon och på bild två min version med strimlad vitkål & gurka till. Båda rätterna serverades med äggnudlar, mums! Kommer helt klart laga det här receptet många gånger till och vill man kan man säkert utveckla det lite och ”freestyla” med. Helt enkelt bra grund, lägger upp receptet separat i nästa inlägg. Och ja, minneskortet strular än för mig (bläh).

Jag firade fem godisfria dagar igår, har lite ångest över lördag för sambon pratar redan om lördagsgott och jag vet ärligt talat inte om jag kan hantera det eller inte. Risken är att jag överäter och sen inte kan återgå till nuvarande rutinerna på söndagen. Får fundera lite, men har utlovat mig själv och sambon bio besök för att få tankarna på annat än godis. Har tänkt se Thor 2 och ha ”datenight” lätt glömma bort varandra i vardagslivet.

In english. Decided to rescue the poor falukorv (a mild bigger sausage shaped almost like a circle) in the fridge that was almost expired in the date (I really don’t like throwing out food). But feelt that our traditional food like korvstroganoff (sausage stroganoff), fried in slices and served with pasta was to boring, sick and tired of it. Even offered to bake it in the oven but not even that appealed to my mister, then things are bad.

So I used my internet skills to find something to try, Hoisinwoked sausage got my curious. I like woks as they are good for me, cause I can easily take a portion before adding the vegetables I’m allergic to and still make a nice dish for my other half. My allergies really make it hard to make inspiring food, It’s a long list by now. To long.

On the top picture you can see the Hoisinwoked sausage that I served to my fiance with everything in it and on the second photo you can se my version of the dish with cabbage and cucumber as greenies. Both dishes where served with egg noodles, yummy! I’ll make this recipe more times, thats for sure. It’s a very nice recipe and I’m thinking it’s a good starting recipe for sausage and woking. I’ll put up the complete recipe in a separate post. And yes, the memorycard for the camera is still acting up (bleh).

I celebrated five days free of candy yesterday, but I’m a bit anxious about this upcoming saturday cause my fiance is already talking about saturday snacks and treats. And I honestly don’t know if I can handle it or not, I’m afraid I’ll fall back into my bad habits and wont be able to cut down on sunday to my current food schedule. Have to think abit about it, but as a distraction for saturday we are gonna go to the cinema. The plan is to se Thor 2 and have a date night, it’s easy to neglect each other in the everydays life.

 
Följ gärna och dela bloggen: