Fredag

Laktosfria hembakta korvbröd
Laktosfria hembakta korvbröd

Laktosfria hembakta korvbröd

Blev så sned när vi var på coop och de sålde korvbröd fulla med konserveringsmedel, dyra (30 kr för 8pack) och med dålig datum så jag beslutade mig för att baka egna. Den där bakmaskinen är en guldgruva ibland, bara matade i ingredienser och satte den på degprogrammet. Sedan vilade jag fötterna medan den gjorde sitt (cirka 1½ timme) och efter det rullade jag ut 3 längder bröd som jag knipsade av och lät ligga på min baguettplåt och sedan efter 30 minuters extra jäsning in i ugnen 8 minuter på 225 grader. Godaste korvbröden någonsin tror jag.

In english. Was so anoyed when we where at Coop and they where selling dry, old filled with chemicals and expensive sausage buns so I decided to make my own. That bakingmachine is a gift sent from heaven sometimes, just pour in ingredients and put it on the doughprograme. While it did it’s magic for 1½ hour I rested my tired feets & myself. I then just shaped it up in 3 doughrowes that I cut off in reasonable lengths and then let them to rise for 30 minutes before I baked in them in the middle of the oven for 8 minutes at 225 degrees. Best sausage buns ever.

möllers wienerkorv

Möllers kokta wienerkorvar med korvbröd

Så till middag blev det två kokta wienderkorvar från Möller (vatten + ½ buljongtärning) och serverade med korvbröd. Gott och enkelt att laga.

In english. So for friday dinner I had two boiled wienersausages from Möllers (boiled in water + ½ stock cube) and served with the freshly baked buns. Easy and tasty.

 
Följ gärna och dela bloggen: