Vaniljvisp

Till lördagens äpplekaka rörde jag ihop en vaniljvisp själv, ganska enkelt att göra och kräver bara några minutersarbete. Nästa gång tänker jag dock dra ner på flor/vaniljsocker mängden i receptet, det blev lite för sött i mitt tycke. Receptkälla hemgjord vaniljvisp.

For saturdays applecake I made an easy vanilla whip (in Sweden you can made pre-made ones), it’s very simple and only takes a few minutes. Next time I make this I’ll use less sugar this is in my taste a bit to sweet.

Laktosfri hemrörd vaniljvisp

Laktosfri hemrörd vaniljvisp

Hemgjord vaniljvisp

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Gör såhär;

Vispa upp äggulorna tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Vispa det pösigt. Vispa grädden i en annan skål, inte för hårt. Vänd ner grädden i ägg/sockerblandingen och se till att allt blir blandat. Servera till paj.

 

Homemade vanilla whip

3 egg yolks
3 tablespoons powdingsugar (I’d go for less)
1 tablespoon vanilla sugar
3 dl whipping cream

Whip the egg yolks with the sugars. make sure you get it really fluffy (look at the second photo in my post). Whip the cream separatly and get it a little bit more whipped then you want the finished sauce. Then carefully blend in the egg yolk and sugarmix and make sure it’s blended together well. Serve with pie and fruitcakes.

 
Följ gärna och dela bloggen: