Tisdag

felix potatishalvor med havssalt och peppar med grillad Stinas kyckling och sås

felix potatishalvor med havssalt och peppar

Hittade en ny potatisprodukt i kyldisken från Felix som jag bara var tvungen att provlaga så fort jag kom hem. Halva potatishalvor kryddade med bara havssalt och peppar, lagade dom i ugnen med lite olja över samtidigt som jag grillade en Stinas kyckling (ni vet dom där papplådorna med kycklingdelar). Föredrar dock att laga kycklingen i en riktig form och penslade lite extra marinad på köttet för mer smak. Såsen är gjord på skyn i formen, redd med 2 msk idealmjöl, 2 dl vatten och 2 dl mellanmjölk (laktosfri) samt en gnutta grädde och buljongtärning. Samt avsmakat med salt, socker och svartpeppar samt soja för färgen skull.  Potatisen var inte alls dum, dock blir det alltid godare med egen potatis 😉

In english: Found a new potatoe dish in the freezer at the store, that I just had to try as soon as I came home. It’s tiny potatoes sliced in half and spiced with ocean salt and pebber, very taste but making your own oven roasted potatoes beats this by far. For dinner I served the potatoes with oven cocked chicken parts, I spiced them up a little and made graving from the stock. Tried to make it a bit healthier so used half water & half milk and a pinch of cream in it to get it really tasty. Also had flour and broth + sugar, salt & pebber to get the right flavor and reduce it down a bit.

 
Följ gärna och dela bloggen: