Måndag

wpid-20130826_153819-picsay.jpg

wpid-20130824_190228-picsay.jpg

Beslutade oss för lite provsmakning av nya produkter (för oss), så köpte färdiga grillspet från Guldfågeln och laktosfri(!) potatisgratäng från Felix. Det är skönt att få vara lite lat när man haft en lång dag iväg. Egentligen skulle kycklingen ha en lägre temperatur än potatisgratängen men jag satte spetten i botten av ugnen (lägst temperatur där och vi har ingen varmlufts ugn) och potatisgratängen ovanför och lät de gå på ungefär samma tid. Sista fem minutrarna satte jag spetten högre upp för att få lite färg på dom (vet inte hur jag tänkte där eftersom de va färdiggrillade från starten).

We decided to try out some new products (for us anyway), so bought premade chicken skewers from Guldfågel and lactose free potato gratin from Felix. It’s nice to be lazy sometimes when you had a long day away, The chicken and the potato where supposed to be in the oven at different temperatures but I put the potato gratin in the top and the skewers at the bottom worked fine as we got a regular non fancy oven. The last minutes I switched place to let the chicken get more color, not sure what I was thinking there as they are pre barbecued..

wpid-20130826_162844-picsay.jpg

Den laktosfria potatisgratängen var riktigt god, så den kommer vi köpa igen när vi ska häta hos svärfar/ sambon lagar mat eller jag inte orkar/hinner med att göra egen. Lite starkare i smakerna än min egna men krämg och fin konsistens, dock stämde ugnstiden som vanligt inte.

The lactose free potato gratin was really yummy, so that one we will buy again when we are gonna eat at my father-in-law/ when my fiance makes dinner or when I don’t have energy/time to make my own. A bit stronger in the flavours then my own recipe but it’s really creamy and nice, but as always the oven time was a bit off.

wpid-20130826_162730-picsay.jpg

Grillspetten efter ugnen, önskar jag läst mer noga för det är lårfilé spetten är gjorda av. Tyckte tyvärr att de var riktigt hemska, är inte ett stort fan av lårfilé i vanliga fall och ihoppressade bitar låtfile samt känslan av en bit brosk i munnen (örk) enda positiva var att kryddningen var jättegod. Får göra egna grillspett och prova mig fram med kryddningen på de istället, blir billigare och garanterat godare – dock lite omständigare.

The chicken skewers after the oven, really wish that I’ve read the package more carefully cause they where made of chicken thigh filé. Unfortunately I found them to be horrible, they forced chunks of thigh meat together and there was some hard bit in them also (yuck) the only good thing about them was the flavour. Next time I’ll make my own chicken skewers and try my way around spices and flavours, will be cheaper and definitely much tastier but more time consuming.

wpid-20130826_163129-picsay.jpg

Min middagsportion, hade tänkt äta fyra grillspett men fick knappt i mit två (örk och fy) så åt lite mer potatisgratäng. I övrigt mina två måltidsersättningar, vatten att dricka.

My dinner, was gonna eat four skewers but I barely managed to eat two (nasty stuff) so I ate a bit more potato gratin. I also ate two food replacements, drank water.

 
Följ gärna och dela bloggen: