Vaniljglass (laktosfri)

Recept som medföljde min obh nordica glassmaskin, tycker personligen detta receptet är för sockrigt men otroligt god vaniljsmak.

Laktosfri vaniljglass gjord på grädde, ägg, socker, vaniljstång och socker

Vaniljglass

Receptet ger ca 3,2 dl glass

Ingredienser

1,75 dl vispgrädde
2 äggulor
35 gram socker
Frön från ½ vaniljstång

Gör så här

Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en separat skål. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen. Följ därefter instruktionerna för din glassmaskin. I mitt fall kör jag i 15 minuter och sedan är det ätbart!

Har man ingen glassmaskin får man ställa smeten i frysen 30 minuter (i bytta med lock), sedan ta ut och röra runt i glassen och upprepa igen 30 minuter senare. Vänta sedan en timme och rör om en sista gång. Efter två timmar till (totalt fyra timmar) bör glassen vara ätbar. Om man inte rör ordentligt finns det risk att all smak lägger sig i botten och det är ingen höjdare.

 
Följ gärna och dela bloggen: