Toscabullar med vaniljfyllning

Dagen före min födelsedag (21 juni) fick jag för mig att jag skulle provbaka ett nytt bullrecept, tyvärr glömde jag bort att blogga det då på grund av midsommar & födelsedagsfirande. Men bättre sent än aldrig! Gillar ni bullarna man kan köpa på 7eleven/pressbyrån etc med vaniljkräm & tosca? Så är dessa en given succé, se bara till så att toscaknäcken blivit ordentligt knäckig. Annars blir det lite kladdigt (om än gott).

Receptkälla Allt om mat nr 2 sidan 25, 2013 med några små justeringar.

Laktosfria toscabullar med vanilfyllning

Laktosfria toscabullar med vanilfyllning

Laktosfria toscabullar med vanilfyllning

Karlsbaderdeg

Grunddeg (funkar även till semlor, gifflar etc) som räcker till ca 20 toscabullar

1½ dl mjölk
60 gram smör
25 gram jäst
420 gram / 7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 msk vit sirap
1 ägg

Värm mjölken och smör till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen.

Blanda mjölet med bakpulver och salt, häll ner i bunken. Tillsätt sirap och ägg. Arbeta degen ca 15 min för hand eller ca 10 min i maskin. Jäs degen i bunken under bakduk ca 40 min.

Toscasnäckor

Toscafyllning

50 gram smör
½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
2 msk glykos
1 dl flagad mandel

Fyllning
Marsamkräm, blandade på 3 dl mjölk + pulver tills jag fick bra konsistens.

Kavla ut degen till en rektangel (ca 30×50 cm). Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca 2½ cm breda bitar. Lägg bullarna i bullformar ställda på en plåt och låt jäsa övertäckta ca 40 min.

Koka smör, grädde, socker och glykos till en ljusbrun smet, ca 8 min på medelvärme. Rör om då och då, blanda i flagnad mandel i slutet. Låt kallna. (Detta steget kan du göra dagen före om du vill).

Sätt ugnen på 225 grader.

Bred toscasmet på bullarna, grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

 
Följ gärna och dela bloggen: