Lördag

Vi avrundade en fantastiskt fin lördag på Kajkanten i Höganäs (hemsidelänk) i sällskap av svärfar samt svåger med hela familjen inklusive en snart ettårig Wilma. Åt den godaste oxfile jag någonsin fått (på menyn heter rätten oxfilé på toast som serveras med pommes frites och bearnaisesås), wow alltså..

Mycket och god mat för pengarna, har ni vägarna förbi tycker jag ni ska köra in om! Efter maten tog vi en liten promenad i vackra Höganäs hamn, blev glass till efterrätt för de ej laktosintoleranta 😉 Själv har jag lovat mig att göra egen glass inom kort..

Middag på kajkanten i Höganäs - Oxfilé på toast som serveras med pommes frites och bearnaisesås

Otroligt mör och saftig Middag på kajkanten i Höganäs - Oxfilé på toast som serveras med pommes frites och bearnaisesås

Hamnen i Höganäs

Restaurang kajkanten i Höganäs hamn

Promenad i Höganäs hamn

 
Följ gärna och dela bloggen:

5 reaktioner på ”Lördag

  1. Härlig semestermat och fina bilder för övrigt.
    Sommaren är verkligen något speciellt! 🙂

    Kram!

  2. Vi pratar glass igen. 😉 Gjorde en fantastiskt god hallonsorbet. 300 g hallon 0,5 dl florsocker, 2 msk limejuice, 1 dl vatten. Mixa allt. Kör i glassmaskin 10 minuter. Eller frys i två timmar och rör då och då med jämna mellanrum. Snabb, gott och enkelt!

    1. Låter härligt! Önskar jag tålde röda bär lite bättre, har tappat bort ditt glassrecept. Glömde göra backup på det när jag fick ny dator i veckan.. Klant man är!

      1. Grundrecept till glassen:
        3 dl grädde
        4 äggulor
        11/2 dl socker
        1msk vaniljsocker

        Vispa upp grädden så det bildas spår efter vispen i den. Alltså inte för hårt. Vispa ihop äggulor och socker och kör i glassmaskin i 20-30 minuter. Smaken tillsätter du innan du kör ner den i glassmaskinen.

Kommentarer inaktiverade.