Blåbärsglass (laktosfri)

Ger ca 3,2 dl glass, lagom till obh nordics lilla glassmaskin skålar.

Är själv inte ett stort fan av blåbärsglass, men enligt sambon var den dj***ligt god. Receptet kommer från obh nordics recepthäfte som följde med glassmaskinen, bytte ut bären i receptet mot blåbär.

wpid-20130705_202007-picsay.jpg

Ingredienser

190 gram frysta blåbär
100 gram socker
0,75 dl mjölk
1 dl grädde
½ vaniljstång (skrapa ur fröna)

Gör så här

Mixa de frysta hallonen med sockret i en mixer och mixa tills alla bären är mosade. Tillsätt grädde, mjölk och vaniljfrön. Mixa ytterligare 20-40 sekunder. Kör sedan 15 minuter (eller vad de nu står för tid) i din maskin.

Har man ingen glassmaskin får man ställa smeten i frysen 30 minuter (i bytta med lock), sedan ta ut och röra runt i glassen och upprepa igen 30 minuter senare. Vänta sedan en timme och rör om en sista gång. Efter två timmar till (totalt fyra timmar) bör glassen vara ätbar. Om man inte rör ordentligt finns det risk att all smak lägger sig i botten och det är ingen höjdare.

 
Följ gärna och dela bloggen: