Per Morbergs hamburgerbröd

Tänkte det kunde vara skoj att prova ett nytt recept på hamburgerbröd, så hamnade på recept.se och ett recept från Per Morberg (receptkälla ). Riktigt gott bröd, jag la på lite sesamfrön på mina bröd och nästa gång penslar jag nog med lite kaffe för att få lite mer färg.

20130626_193734

Pers hamburgerbröd

25 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
13 dl vetemjöl
vatten till pensling

Gör så här

Finfördela jästen i en bunke. Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och mjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 2–3 minuter (för hand dubbla tiden) eller tills den har satt sig. Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte!). Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10–15 minuter.

Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt) och grädda bröden i ytterligare cirka 15 minuter.
Låt dem svalna på galler utan bakduk.

 
Följ gärna och dela bloggen: