Havrebollar (laktosfria)

Drabbades av akut chokladsug ikväll, så då passade det bra att provbaka ett nytt recept jag hittade hos SusLotus. Jag rörde ihop en fjärdedels sats, kändes onödigt att göra en hel om ifall de skulle vara för goda/för äckliga. Lite annorlunda att använda sirap som sötningsmedel i vad som annars påminner om en vanlig chokladboll i receptet, de har dock en lite mjukare smak och är faktiskt godare.
Omdöme stark 4 av 5

Laktosfria havrebollar

Havrebollar

100 gram smör (laktosfritt)
4 dl havregryn
1 dl vit/ ljus sirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor

Blanda allt ordentligt (glömt ta fram smöret, hyvla det med osthyvel). När du har en bra smet så forma små bollar och rulla i kokos, färdigt!

 
Följ gärna och dela bloggen:

3 svar till “Havrebollar (laktosfria)“

 1. SusLotus skriver:

  Kul att du tyckte att de var ”galet goda”! ;D
  Älskar när någon tycker om det jag lagar.

  Ska testa dian kokostoppar någon dag här i veckan.
  Kram!

  1. Helen Holmberg skriver:

   Det är kul med variationen, jag hade dock ingen vit sirap så tog ljus och det funkade bra det med!

 2. SusLotus skriver:

  Jag tror jag tagit det också en gång och jag håller med. Det blev bra det också.
  🙂

Kommentarer är stängda.