Engelska crumpets

Laktosfria Traditionella brittiska crumpets, recept på svenska

Engelska crumpets

Receptet nedan räcker till 4 hungriga personer. Till gräddningen behöver du ett runt mått (max 8 cm i diameter och 3,5 cm högt), tex gamla rentvättade konservburkar där du tar loss botten. Använd ett stekjärn du inte är rädd om.

Skulle smeten vara för lös och rinna igenom formen i botten på stekjärnet vispa ner lite extra mjöl och skulle smeten vara för kompakt och du får inga hål, vispa ner lite mer vatten.

Receptkälla britishfood.about.com

Ingredienser

3,5 dl uppvärmd mjölk  (ej kokande, du vill inte döda jästen!)
450 gram mjöl
5 gram torrjäst (går lika bra med färsk, men använd lite svalare vatten då)
2 tsk socker
3,5 dl finger-varmt vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

+ matolja eller smör för stekningen

Gör så här

Börja med att blanda mjölk, jäst och mjöl. Vispa ihop till en fin smet, tillsätt sedan sockret och det finger-varma vattnet och fortsätt vispa. Till sist häller du i salt och bakpulver och rör. Sedan ska smeten helst vila en eller två timmar. Har man inte tålamod kan man gå direkt på stekningen, men då blir de lite mer kompakta eftersom de inte får en riktig chans att jäsa.

Hetta upp ditt stekjärn,ta en bakpensel och pensla insidan på dina formar/konservburkar och sätt ner dom i pannan när den är varm. Häll sedan smet i formarna, häll så smeten blir ca 3 cm tjock/hög. Stek i formarna ca 5 minuter, sedan vänder du crumpetsen och steker andra sidan 3-4 minuter. Har du tur nu har du små lufthål igenom dina fina crumpets där smöret kommer rinna igenom!

Fortsätt tills du stekt upp all smet och servera dem varma till dig själv och ditt sällskap. Vill man göra många steker man dom bara på ena sidan och fryser sedan in dom, sedan steker man sida två precis före servering.

 
Följ gärna och dela bloggen: