Surdegsbak

Lite foto från surdegs provbakningen i måndags, så enkelt att göra så till och med en sjukling orkar med 😉 Man bara blandar mjölmixen med vatten, olja och jäst och kör med degkrok i maskin en lång stund eller ännu längre knådande för hand. Sen 2 omgångar jäsning (30+45 minuter) och baktiden. Ett bakprojekt som tar två timmar varav mer än hälften är vilotid, så man hinner göra annat under tiden.

Smak? Riktigt gott och mustigt bröd, passade perfekt som tillbehör till pulled pork och frukostbullar. Nästa gång ska jag göra baguetter av mixen, tror de kan bli ännu godare än bullarna. Och ja mina bullar blev lite väl hårt behandlade, behöver lära mig bättre hur mycket och lite man får arbeta degen så man inte förlorar alla gas/luftbubblor.

image

image

Före första jäsningen.

image

Efter första jäsningen.

image

 

Efter andra jäsningen.

wpid-DSC03434-picsay.jpg

Efter (lite för lång) tid i ugnen, bullarna blir klara på under 20 minuter.

 
Följ gärna och dela bloggen: