Pizzabullar

Laktosfria pizzabullar

Laktosfria pizzabullar

Pizzabullar

Perfekta mellanmål och perfekt sätt att ta slut på rester i kylen! Blir lika goda även efter frysning 🙂

Pizzadegrecept
http://www.helenholmberg.se/2010/02/pizzadeg/

Pizzasås
http://www.helenholmberg.se/2013/01/pizzasas/ orkar man inte göra egen fuska med ketchup, svartpeppar och oregano eller köp färdig.

Fyllningsförslag 1
Jag gjorde köttfärsröra enligt eget recept, tänk på att minska vätskan till 1 dl mjölk! http://www.helenholmberg.se/2010/04/stinas-bruna-kottfarssas/

Fyllningsförslag 2 
Salami skivor

Gör så här

Dela degen i fyra delar efter jäsningen, kavla ut degen tunt till en avlång platta precis som om du tänkte göra vanliga kanelbullar.

Det finns många ”skolor” när det gäller pizzabullar, vissa vill ha fyllningen precis som när man bakar bullar medan jag valde att lägga all i en lång rand på degen. Först grunda med tomatsåsen, sedan lägg salamiskivor (köttfärsröra eller annat pålägg du gillar) och ost stavar. Vik försiktigt ihop till rulle (tänk på att få skarven undertill) och skär sedan snittar på 4-5 cm bredd.

Lägg på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt de vila ca en kvart före du sätter in dom i ugnen, slå på ugnen på 200 grader.  Ställ in en plåt i taget mitt i ugnen ca 10 minuter, det går ganska fort så håll koll! Låt de svalna lite före du äter, smält ost gör ont.

Och de är lika goda varma som kalla, jag brukar hata kall pizza annars. Smaklig måltid!

 
Följ gärna och dela bloggen:

1 reaktion på ”Pizzabullar

Kommentarer inaktiverade.