Sesam kyckling

Sesam kyckling med sallad

Sesam kyckling

2 – 3 portioner

Ingredienser

400 gram kycklingfilé
Citronpeppar *
Vitlökspulver *
Salt
2-3 msk Sesamfrön

Marinad
0,5 dl soja (kikkoman)
0,5 dl farinsocker
0,5 dl vatten
3 msk raps/matolja (ej smaksatt)

Banka ut kycklingfilérna tunt, skär i bitar och krydda med citron peppar, vitlökspulver och salt. I en liten skål, rör ihop soja, farinsocker, vatten och oljan tills sockret har lösts sig. Lägg sedan kycklingen och marinaden i en plastpåse (tillsammans) och lägg i kylen, minst två timmar gärna fler.

Förvärm stekpannan till medelvärme, rosta sesamfröna tills de får lite färg. Lägg sedan fröna i en skål åt sidan tills det är dags för servering. Häll nu lite neutral matolja i stekpannan, lägg ner kycklingen i den varma pannan (släng marinaden som är kvar i påsen) och stek tills kycklingen är klar.

Precis före servering häll ev ner lite hoisinsås (2-3 tsk max) i stekpannan och skaka runt så kycklingen blir karamelliserad. Strö över sesamfröna när du lägger upp maten på tallrik.

Passar bra till nudlar och wokgrönsaker/sallad efter tycke och smak.

 

Receptet är inspirerar av ett amerikanskt recept som ni hittar här; receptkälla.

* Jag har inte provat men jag tror att det går utmärkt att byta ut citronpeppar mot svartpeppar, och använda färsk citron juice och vitlök i marinaden direkt. 

 
Följ gärna och dela bloggen: