Pitabröd

Här kommer det utlovade pitabröds receptet, sötningsmedlet är riktigt fin svensk honung men det går självklart att använda socker istället. Receptet är modifikation/kombination av olika recept från internet.

Omdöme 4 av 5. Aldrig ätit pitabröd så har ingen referensram, fick två tummar upp av sambon och jag tyckte de var goda. Passade även till mellanmålsbröd, var helt okej att äta av dag 2 också. Tänk på att platta ut bröden ordentligt, det missade jag men det gick bra att äta ändå.

Laktosfria pitabröd Svensk kvalitetsgaranterad honung från Mantorp

Hembakat pitabröd

Blir ca 30 små pitabröd

Ingredienser

50 g jäst
10 dl vatten
4 msk olja
4 tsk salt
ca 25 dl vetemjöl
1½ msk honung

Gör så här

Lös upp jästen i fingervarmt vatten, tillsätt honung, olja, salt och 20 dl av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt mer av mjölet om degen är allt för kladdig. Degen ska släppa kanterna på skålen när den är färdig för jäsning.

Låt degen vila ca en timme under bakduk.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ett tag, tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Dela degen i ca 30 delar och rulla till bullar, som lägges på jäsning 10 minuter till.

Efter andra jäsningen platta till bullarna försiktigt så de är ca 1 cm tjocka och 12 cm i diameter.

Brödden gräddas 6 minuter mitt i ugnen på 275 grader, efter gräddningen låt bröden svalna mellan bakdukar.

 
Följ gärna och dela bloggen: