Äppeltartlett

Laktosfri äppeltartlett, mini äpplepaj
Laktosfri äppeltartlett, mini äpplepaj

Äppeltartlett

Räcker till 6 portioner

Deg

250 g vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
125 gram smör, skuren i små bitar
65 ml kallt vatten

Fyllning

4 små till medelstora äpplen
Socker och mald kanel (efter smak)
2 tsk citronsaft

 

Gör så här

Sikta mjöl, salt och socker tillsammans i stor skål. Tillsätt smöret i blandningen,  häll även i vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop degen snabbt till en boll och lägg på kylning minst 30 minuter.

Kavla sedan ut cirklar i rätt storlek för formarna, jag delade degen efter antal formar och tryckte ut det i botten och på kanterna bara. Kyl i kylskåp i minst 30 minuter till.

Sätt på ugnen, 190 grader. Skiva sedan äpplen tunt , slänga i citronsaft, socker och kanel. Ordna äpplen prydligt ovanpå bottnen, börja lägg äpple bitarna mot ytterkanten och arbeta dig innåt. Strö extra socker och kanel till din smak.

Baka mitt i ugnen på 190 grader, ca 30 till 40 minuter.

Har man bråttom kan man hoppa över kylningen, det gjorde jag och det verkade bli gott ändå (jag åt inte själv).

 

Receptkälla 

 
Följ gärna och dela bloggen:

1 reaktion på ”Äppeltartlett

  1. Mums vilket gott recept du lagt ut! Måste testas.
    Och du gjorde mig sugen på helt vanlig stekt falukorv med makaroner idag.
    Helst med lite Heinz ketchup på…

    Ha en mysig fredag!
    Kram och pepp.
    Sussie

Kommentarer inaktiverade.