Grundrecept för köttbullar

Laktosfria köttbullar på mager fläskfärs och nötfärs, mjölk, ströbröd (skorpsmulor), svartpeppar och salt samt ägg

Mitt grundrecept för köttbullar

Ingredienser

500 g färs (blandfärs rekomenderas)
1 dl ströbröd / skorpmjöl
1 ½ dl mellanmjölk (laktosfri)
1 ½ tsk salt
1 ½ krm malen svartpeppar
1 ägg

Gör så här

Blanda mjölken och ströbrödet (skorpmjöl), låt vila ca 10 minuter så det sväller. Tillsätt kryddor och lite färs i taget och arbeta runt. Fortsätt tills du har all färs i bröd och mjölkblandningen, tillsätt ett ägg det sista du gör och rör runt.

För att forma mina köttbullar använder jag mitt 1 msk mått och har som storleksmall, steker köttbullarna tills de får fin färg och sen lägger jag dom i ugnsfast form med lock så de håller värmen + går klart (om de skulle vara minsta lilla oklara) på efter värmen.

Tips

Vill man går det utmärkt frysa in köttbullarna före man steker dom, sätt in plåten med dina köttbullar i frysen. Supersmidigt att styckfrysa dom, går fortare tina upp och man kan ta så många man behöver.

När jag stekt klart mina köttbullar brukar jag ibland hälla ner 1 msk bbq sås (ej rökig) i stekpannan och skaka om några minuter så köttbullarna blir ”glaceade”. Låter lite udda kanske men det är förbannat gott!

 
Följ gärna och dela bloggen: