Chokladtryffel

     

Chokladtryffel

Ingredienser

150 gram Lindt dessert 70% *
0,6 dl laktosfri grädde
1 msk / 15 gram smör

+ garnering, tex; hackade nötter, krossade kakor, kokos, strössel, polkagriskorss eller kakao

Gör så här

Börja med att hacka upp chokladen, mät upp grädden i en kastrull och smöret på en sked. Värm grädden tills den börjar koka, flytta den direkt av plattan och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blanda sedan i smöret tills blandningen blir blank och len. Ställ blandningen i kylen 1-2 timmar tills den stelnar.

Ta ca 1 tsk smet och forma till små bollar som du sedan rullar i kakao/garneringen och se till att täcka hela tryffeln. Förvaras svalt före servering.

Receptkälla Lindt

* Lindts 70% dessert choklad är helt fri från mjölkpulver, vasslepulver och aromämnen (mao laktos & mjölkproteinfri)!

 
Följ gärna och dela bloggen:

1 reaktion på ”Chokladtryffel

Kommentarer inaktiverade.