Enkelt naanbröd

För er som är uppmärksamma så har jag redan ett riktigt gott naanbröd recept, behövde dock ett som inte krävde fil. För det är något jag aldrig har hemma, så här kommer ett riktigt gott recept som passar perfekt till indisk mat eller annat. Extra bonus det är både laktos- och mjölkfritt.

Laktosfritt naanbröd på vetemjöl, vatten, salt, olja, honung och ägg

  • 50 gram fäsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk honung
  • 1 ägg

Smula ner jästen i fingervamt vatten, tillsätt olja, honung salt och lös upp jästen helt. Rör ner mjölet och ägget, arbeta till en smidig deg och låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 1 timme).

Slå på ugnen (250 grader)  och dela upp den jästa degen i 12 lika stora delar. Knåda varje del till en bulle och kavla sedan ut till ca 3-4 mm tjock rundel.

Lägg på bakplåtspapper och fortsätt till pappret är fullt. Grädda sedan naanbröden mitten i ugnen ca 5-8 minuter. Under tiden kan du fortsätta rulla ut och kavla resten av bullarna.

Har man inte spis går det även att steka bröden i stekpanna, då behöver dom ca 3-4 minuter per sida.

När bröden är klara kan man pensla dom mest smält smör och krydda med salt, vitlök eller strö sesamfrön över. Jag hoppade över detta, men kan säkert vara gott!

Originalreceptet kommer från Receptfavoriter

 
Följ gärna och dela bloggen: