Knäckig rabarberpaj

Tog ett foto av receptet mamma använde när hon baka den goda rabarberpajen åt oss, fick förfrågan i en kommentar så har skrivit av det åt er 🙂 Receptet räcker till ca 6 personer och går utmärkt att göra laktosfri, bara byt ut mejeriprodukterna till laktosfria från Valio (enda som är goda) samt servera med laktosfri vaniljsås antingen färdig från Valio eller blanda själv på mjölk & pulver.

Mammas knäckiga rabarerpaj

Ingredienser
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en snord ugnssäker form. Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.

 
Följ gärna och dela bloggen: