Wokad biff

Wokad biff med jasminris

Ingredienser
200 gram rygbiff (eller fransyska)
2 tsk rapsolja/matolja (el oliv)
1 rödlök (skivad)
1 msk soja

Marinad
2 msk soja
1 krm ingefära
2 krm vitlökspulver
2 tsk sweet chilisås
2 ml pressad citron ( de gula flaskorna)

Gör så här
Blanda ihop marinaden, skär upp rödlöken och banka sedan ut köttet rejält tunt. När köttskivorna var ca 0.5 cm tjocka skar jag upp det i remsor i köttets fiberriktning, remsorna lade jag sedan i marinaden. Köttet behöver vila i marinaden minst 10 minuter, men mer är knappast negativt 😉

Eftersom riset i denna rätt tar längst tid, så sätt igång vattnet redan när köttet ligger och marineras, köttet tar ca 10 minuter. Sätt på stekpannan på högvärme och fräs köttet i rapsoljan 3-4 minuter. Lägg sedan upp köttet medan du fräser rödlöken och sojan i pannan 2 minuter. Häll på lite vatten och i med köttet igen, sänk värmen och låt det småputtra ihop på lägsta temperaturen 3-4 minuter till.

Maten är nu färdig att serveras! Vill man kan man fräsa med andra grönsaker när man steker rödlöken, bara att improvisera! Nästa gång tänker jag prova med nudlar till istället och lite mer vätska i så det blir lite ”såsigare”. Men riktigt gott var det!

Omdöme 4 av 5

Receptinspiration från Viktväktarnas magasin maj 2012.

 
Följ gärna och dela bloggen: