Vaniljbullar och Odenbullar

Hittade foto på kamerans minneskort som jag missat publicera, så här kommer det!

Omdöme 3 av 5, Inte en personlig favorit så uppskattas kanske mer av er som provar baka receptet.

Vaniljbullar och Odenbullar

Vaniljbullar och Odenbullar

Grundrecept för fyllda bullar
2 dl mjölk
25 gram jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader, lös upp jästen i lite av den. Blanda socker och smör i degbunke tills smidigt. Tillsätt ägg, jäst och resten av degspadet. Arbeta i mjöl till du har en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk, följ sedan något av recepten nedan.

Vaniljbullar
1 sats grunddeg fyllda bullar
3 dl marsankräm
smält smör och socker till garnering

Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med mått ut 9 cm stora runda kakor. Lägg på en klick fyllning, nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg med skarven ner på bakplåtspapper alt i pappformar.

Låt bullarna jäsa väl. Grädda sen mitt i ugnen ca 10 minuter, ugnen ska vara förvärmd på 250 grader.

Pensla bullarna med de smälta smöret och doppa de sedan i sockret. (Jag skippade detta steget eftersom jag frös in nästan alla bullarna).

Odenbullar
1 sats grunddeg för fyllda bullar
100 g mandelmassa
1 tsk kardemumma kärnor
2 msk / 30 g smör

1 ägg & mandelspån för dekoration

Fyllningen gör du genom att riva mandelmassan, blanda stött kardemumma och smör i mandelmassan. Kavla ut degen till en stor fyrkantig platta, dela den i 20 rutor. Lägg på fyllning och nyp ihop knytena. Lägg på bakplåtspapper / i pappformar med skarvarna neråt. Låt bullarna jäsa väl!

Pensla med upp-vispat ägg och strö över mandelspånen, grädda ca 10 minuter på 250 grader.

Slarva inte med skarvarna för då rinner fyllningarna ut och fyllningarna är 90 procent av kakans godhet  😉

 
Följ gärna och dela bloggen:

4 reaktioner på ”Vaniljbullar och Odenbullar

  1. Måste uppfinna något som gör att man bara kan klicka på dessa fantastiska bilder och så vips har man en bulle framför sig 😛 Ser inte alls gott ut, inte då! 😉

  2. OH GOSH! Vad mycket gott du frestar med hela tiden. Och bakar!
    Här törs man ju snart inte häls på för jag går ju upp bara av att
    titta på en bulle! 😉
    Kram!

Kommentarer inaktiverade.