Måndag

Blev bjuden på middag hos mamma och pappa så kameran åkte aldrig fram, skönt slippa laga mat ibland! Åt, drack en shake till frukost , kyckling bitar med curry sås till middag och en av brytbröds bullarna till kvällsmat med kalkon. Kalkonpålägg är ruskigt gott.. Unnade mig faktiskt Cola Zero, det händer inte alls ofta längre att jag dricker annat än vatten – känns väldigt bra.

Och så kunde jag inte motstå att öppna alla sakerna jag fick i goodiebagen, sambon är ingen lakrits älskare så slutade med en liten privatprovsmakning för en 😉 Blir en i påskhelgen eller helgen efter påsk, beror på hur planerna ser ut. Tänkte överaska mina syskon & familj med lite lakrits och prova göra något kul av lakritspulvret.

Paketet med goodiebagen från bland annat Choklad & Lakrits

Ett stort brunt paket från Choklad & Lakrits

Från Trafaco söt lakrits från Australien, Kookaburra Liqorice

Från Trafaco söt lakrits från Australien, Kookaburra Liqorice

Från Trafaco söt lakrits från Australien, Kookaburra Liqorice. Kom på tredje plats 2011 i omröstningen ”Svenska Folkets Favoritlakrits 2011”. Min favorit i påsen helt klart, förrädiskt god var svårt att bara äta en bit!

Lakritsfarbriken i Ramlösas Lakritspulver från Iran

Lakritsfabrikens i Ramlösas Lakritspulver från Iran

Lakritsfabriken i Ramlösas Lakritspulver från Iran
Lite sugen på att baka en lakritsmakron med bärkräm och lakritspannacottan (följde med burken).

Lakritsrot från Lakritsfabriken i Ramlösa

Lakritsrot att tugga på från Lakritsfabriken i Ramlösa
Har inte provsmakat, känns lite skumt att tugga på en bit ”trädpinne” 😉

Nyhet från Malaco - Viva Lakrits - Pärlor

Nyhet från Malaco - Viva Lakrits - Pärlor

Nyhet från Malaco – Viva Lakrits – Pärlor
Hårt skal men med mjukt salmiak inre, ingen stor favorit för min del.

ZEN Tronchetti från ekologistik

Zen Tronchetti från ekologistik, ekologiska lakritspastiller av 100% ren lakrits.
Hårda pastiller med en lite för intensiv lakritssmak för min del och då älskar jag ändå lakrits.

ZEN Briciole anis, Ekologisk lakritspastill av ren lakrits med en lätt smaksättning av kryddan anis.

ZEN Briciole anis, Ekologisk lakritspastill av ren lakrits med en lätt smaksättning av kryddan anis.
Hårda lite mindre pastiller men älskar anis smaken, så tummen upp för dessa 😉

Eftersom jag inte hunnit provsmaka något med lakritspulvret eller lakritsroten så kan jag bara uttala mig om övriga produkter och av dessa är  Kookaburra Liqorice min storfavorit, något jag skulle kunna tänka mig att köpa själv. Ska bli riktigt spännande att se vad som kommer i nästa goodiebag nästa vecka! Och är ni nyfikna på hur allt smakar så är lakritsfestivalen 21-22 april i Stockholm..

http://www.lakritsfestivalen.se/

Lite kul fakta om lakrits

Lakrits har egenskaper som lindrar vid förkylning; antibakteriellt, inflammationshämmande, slemlösande och hostdämpande, varför Briciole är mycket lämplig som halstablett. Ett naturligt alternativ till icke-ekologiska sugpastiller och halstabletter med konstgjorda ingredienser och tillsatser.

Back to Top
Translate »