Krispiga kycklingbitar

Att översätta Crispy Chicken Fingers blir inte bra, så jag kallar dom för krispiga kycklingbitar istället för krispiga kycklingfingrar! Inspirationskälla är T.G.I.Fridays möra och krispiga kycklingbitar med honungs-senap men påminner även om KFC chicken poppers. Goda till middag eller fredags/lördagsgott.

Krispiga kycklingbitar

Krispiga kycklingbitar

2 mellanstora kycklingfilér
30 g smält smör
3 dl osötade corn flakes
1 sats av min tacokrydda utan bbq såsen;

1 tsk socker
3 krm vitlök
1 krm chili
2 krm paprika
1 krm svartpeppar
1 krm cayenne
2 krm salt

Gör så här för små ”poppers” bitar

Börja med att hälla alla krydorna i en djup tallrik, krossa/smula ner corn flakes i samma tallrik. Rör runt ordentligt så kryddor och smulorna blandas väl.

Skär ner kycklingfilérna i små kuber/bitar ca 1-2 cm långa. Smält smöret och vänd runt kycklingbitarna i smöret, lägg sedan ner dom i krydd-smulblandningen och tryck ner dom ordentligt så du får mycket panering på bitarna. Lägg sedan över dem i en glasform och fortsätt tills alla är klara. Sätt glasformen i nedre halvan av ugnen (175 grader) och låt stå inne ca 25-30 minuter . Ta ut en och dela på så du ser att det verkligen är klara, är köttet vitt och köttsaften klar då är det fritt fram att mumsa 😉

Gör så här för kycklingbitar

Börja med att hälla alla krydorna i en djup tallrik, krossa/smula ner corn flakes i samma tallrik. Rör runt ordentligt så kryddor och smulorna blandas väl.

Banka ut kycklingfilerna tunt, skär sedan i 1,5 cm breda remsor. Smält smöret och vänd runt kycklingremsorna i smöret. Lägg sedan ner kycklingen i smulblandningen och arbeta in paneringen.

Lägg sedan i en glasform, när alla är klara sätt dom i nedre halvan av ugnen (175 grader) och låt stå inne 35-40 minuter. Dubbelkolla så de verkligen är klara att ätas, köttet ska vara vitt och vätskan från köttet klar.

Hoppas ni tycker lika bra om detta som vi gjorde! Stort plus i kanten för att de inte friteras, blir lite mindre onyttigt då 🙂

Back to Top
Translate »