Recept

Sverige kaka

Omdöme 2 av 5 Jag trodde det här skulle smaka som kakan min mamma bakade när jag var liten, en saftig och god sockerkaka med vanilkkräm i mitten. Mamma, jag behöver ditt originalrecept på det här! Denna var ett skämt..

ProPoints fyller i när VV hemsidan fungerar igen

Sverige kaka, sockerkaka med vaniljkräm

Sverige kaka
Portioner 12

Ingredienser
270 g /3 dl strösocker
180g / 3 dl vetemjöl
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllning
4 msk vaniljsocker
125 gr smör
1 dl mjölk

Gör så här
Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 – 2 liter). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen. Häll i det kokande vattnet och rör om.

Grädda genast i ca 45 min i 175 grader. Låt svalna. Dela kakan i två delar.

Fyllning
Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull. Koka tills det tjocknar (ca 2 min.). Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan. Lägg på överdelen och pudra lite florsocker uppepå.

3 kommentarer