Recept

Belgiska våfflor, enkla

Omdöme 4 av 5 Belgiska våfflor är magiska, ser framemot att prova det avancerade receptet som följde med våffeljärnet!

Enkla belgiska våfflor med laktosfri vaniljglass

Enkla belgiska våfflor med laktosfri vaniljglass

Belgiska våfflor, enkla

 

Räcker till ca 20 våfflor

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
3 st små ägg/2 st större ägg
4,5 dl mjölk
125 g smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker noggrant i en bunke. Separera äggens gulor från vitorna. Blanda i en annan bunke äggulor, mjölk och smält smör. Blanda ner mjölkblandningen i mjölblandningen under omrörning. Vispa eller rör så att det inte klumpar sig.

Vispa äggvitorna med elvisp tills de blir ett hårt skum. Vänd sedan ned i smeten. Undvik att röra häftigt och mycket.

Grädda våfflorna och servera. Smörj laggen med smör mellan varje gräddning för bästa resultat