Recept

Amerikanska pannkakor

Mitt första kulinariska möte med Amerikanska pannkakor var inte så imponerande, en pulvermix från ”USA” hyllan på Citygross. Smakade rysligt och trots att de sett såå himla goda ut i alla serier/filmer man sett på tv har det tagit emot, men nu så var jag visst redo. Lite googlande så hitta jag ett grundrecept som verkade bra, lätt att röra ihop och om möjligt ännu lättare att tillaga än vanliga tunna pannkakor. Tror det var Ida som undermedvetet planterade ett frö för ett par år sen som nu var moget att skörda 😉

Omdöme 5 av 5. Älskade dom och de är lika goda varma som kalla.

Helens amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor 28,5 Pp
Blir ca 20 små pannkakor (1½ Pp per styck)

Ingredienser
150g vetemjöl  (2½ dl) 15 pp
2 tsk bakpulver
2 msk socker                                        4
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk                                    2,5
30g smält smör (2 msk)                 6 pp
1 ägg                                                     1pp

Smör till stekning
ev. florsocker att pudra över

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet. Använde min stavmixer som gjorde smeten slät på en minut 😉

Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.

Pudra ev de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med valfria tillbehör.