Sesamringar

60 propoints för hela receptet, 4 propoints /styck när man bakar 15 ringar.

Omdöme 3- av 5. Kommer inte bakas igen, inget fel på konsistensen och utseendet men smakar för mycket ägg för min smak. Finns godare recept lägga energi på, men det är min åsikt 😉 Receptkälla icakuriren/kronjäst. 

Grekiska sesamringar

Ingredienser
ca 15st

ca 7 dl vetemjöl /vetemjöl special (420 gram)
1 tsk salt
ca 1 dl vatten
2 msk smör
2 msk olja
1 struken tsk torrjäst
3 ägg

Till pensling:
1 ägg
1 msk sesamfrö / vallmofrö

Tillagning
Häll 6 dl mjöl och salt i matberedaren.Värm vatten med smör och olja i en kastrull (inte över 40 grader), dra den av plattan och lös upp torrjästen i vätskan. Det går bra med färsk jäst också, ca 15 gram men då är max temp 37 grader på degvätskan.

Häll degvätskan i matberedaren, kör maskinen på låg hastighet och knäck i ett ägg i taget. Kör till en smidig deg, häll  i resten av  mjölet. Täck med duk eller plastfolie och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225grader.

Dela degen i ca 15 bitar ca 45g styck). Forma ca 15 cm långa snoddar, som vrids några varv och nyps ihop till ringar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper att jäsa ca 15 minuter till.

Pensla med vispat ägg, strö på sesamfrö/vallmofrön och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

 
Följ gärna och dela bloggen:

2 reaktioner på ”Sesamringar

  1. Vad du är flitig vid bakbordet!
    Gubben din är verkligen bortskämd med så gott nybakat.
    Ha det bra! Kram

Kommentarer inaktiverade.