Lemoncurd cheesecake

7 propoints per slice vid 16 portioner, totalt 107 propoints (troligen lägre för jag hade 1/3 kräm över).
Omdöme 4 av 5, kan nog minska på sockret utan att försämra smaken!

Lemoncurd cheesecake

Så här ser det ut före citronkrämen åker på den frusna fyllningen och bottnen.

Lemoncurd cheesecake

Varm, klistrig och svår att bre ut men är ingen skönhetstävling som tur är.
Jag vanvände bara 2/3 av krämen,  men det är nog en smaksak.

Lemoncurd cheesecake

Färdig för servering, kexbotten, ostfyllningen och citronkrämen överst.

Lemoncurd Cheesecake

En portion Lemoncurd Cheesecake (Ostkaka med citronkräm), prickarna är från vaniljen.

Botten
180 g Krossade digestivekex
75 g smält laktosfri smör

1) Krossa kexen tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant/botten. Ställ svalt för att stelna.

Fyllning
200g Laktosfri cream cheese naturell
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
1 tsk rivet skal från citron
2 dl laktosfri vispgrädde

2) Vispa samman grädden och sockret, vispa det fluffigt. Rör ner osten, citronskalet och vaniljpulvert, rör till det är en slät smet. Häll sedan över fyllningen på bottnen i formen och ställ i frysen för att stelna.

Lemoncurd
1 dl citronjuice
2 ägg
4 dl florsocker
75 gram laktosfri smör

3) Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt, gärna i vattenbad.

4) Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.

5) Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.

 
Följ gärna och dela bloggen: