LCHF Chokladmuffins

Sysselsättning är bästa terapin när man är på dåligt humör.. Fast det vore ju bra om man noterade att ugnen stod kvar på snabbvärme när man sätter in saker i den, oups…

lchf chokladmuffins mix

LCHF Chopkladmuffinsmix från sockerfri.com, allt som behövs adderas är ägg, kvarg eller naturell yoghurt och matolja. Smidigt värre med pulviermix som innehöll all torrvara. Var nyfiken på nya stavmixern så provkörde mixen med den, såg läckert ut när jag hällde alla ingridenser i bägaren och sen bara slog på mixern (så var tvugnen ta ett foto).. Vroom, vroom och så hade jag en jämn och fin smet! Dessvärre passade inte mina fina muffinsformar i muffinsjärnet så fick byta till ett par neutrala formar

Trots missen med ändringen från snabbvärme till vanlig så blev muffinsen luftiga och har konsistens som vanliga muffins. Smaken då? Alla ni som följer bloggen regelbundet minns säkert mitt förra försök med chokladmuffins som gick så där bra… Dessa är klart mycket godare, men utan socker så får inte riktigt kakaon komma fram som det gör i en vanlig smet. Dock är det faktiskt inte alls äckliga, jag nallade av mitt smakprov medan jag bakade annat och det säger väl rätt mycket! Förra omgången jag blandade själv spottade jag rakt ut.. hehe

Kan tänka mig att dessa med en god frosting med kaffe/chokladsmak skulle bli pricken över i:et. Har lagt återstoden av satsen i frysen så jag inte nallar fler och resten ska jag skämma bort Maria med. Stackarn blev sjuk så fick ha bakdag själv igår ;-(

Omdöme 3 av 5, kan nog bli en 4 med frosting!

Hittar inte produkten på sockerfri.com hemsidan, men maila kundtjänst och fråga om prisuppgift för beställning!

Näringsinnehåll lchf lågkolhydrat chokladmuffins

Edit: glömde bifoga en bild jag tog på produktinnehållet så ni kan se näringsvärde etc =)

 
Följ gärna och dela bloggen:

1 reaktion på ”LCHF Chokladmuffins

 1. Den sajten måste jag kolla in! Sockerfri…
  Hoppas att din helg har varit bra och jag ska
  ta till mig ditt goda råd om att sysselsätta
  mig med något ( exempelvis stentråkig städning )
  när jag blir på dåligt humör! ;D
  Kram och pepp och ha en bra dag!

Kommentarer inaktiverade.