Hasselnötsbrownie

Recept hämtat från boken ”Baka i långpanna”, lättbakat och SÅ sjukt gott men väldigt mäktigt. Hela receptet gav 70 propoints (5 pp/styck), fördelat på ca 14 bitar + eventuell grädde.

Dubbla receptet för att fylla en långpanna, jag bakade i en vanlig 2 liters sockerkaksform. Går utmärkt med mer, mindre hasselnötter eller andra sorters nötter än i receptet nedan, men då stämmer inte propoints värdet! Vill man lyxa till det kan man smälta 50 gram ljus/mörk choklad över och dekorera med lite extra nötter, kändes onödigt lyxigt när man ska räkna varje poäng.

Omdöme: 4 av 5 (godaste brownie jag ätit i mitt liv)

Hasselnötsbrownie, brownie, kladdkaka

Brownie med nötter

30 gram rostade, hackade hasselnötter (finns på påse eller rosta, hacka själv)
100 gram smör
100 gram Mörk Choklad (minst 70%)
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Blanda ner nötterna.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ställ in i ugnen ca 18-20 minuter. Gör stickprov och se hur kladdig kakan är, min stod inne ca 25 minuter (kunde nog tagit ut den någon minut före).

Låt kakan stelna och skär den i lagom stora bitar. Servera kakan som den är eller med vispad grädde och bär.

 
Följ gärna och dela bloggen: