Vetetortillas

Min bror har tjatat om hembakade tortilla bröd åtskilliga gånger från hans besök hos vår vän Alfy, så nu när jag får lov att äta bröd (i rimliga mängder) så tänkte jag ta mig an utmaningen att baka egna bröd! Hur svårt kan det va? Perfekt till fredagsmiddagen när man vill lyxa till det. Dessutom helt fria från konserveringsmedel och annat onödigt!

Hembakade vetetortillas

Vetetortillas, ca 10 st ( 40 propoints / 4 pp styck )

6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk rapsolja

Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke eller matberedare. Tillsätt vatten och olja samt blanda ihop till en deg. Dela degen i tio bitar och forma till bullar. Platta ut bullarna och kavla dem till tunna tortillas ca 15-20 cm i diameter.

Sätt på en eller flera stekpannor. När de är varma (lite över medelvärme) så gräddar du varje vetetortilla en minut på varje sida. Låt dem svalna mellan en eller två kökshanddukar.

 
Följ gärna och dela bloggen: