Torsdag, vecka 2

LCHF fläsk ytterfilé i ugn med grädde, creme fraiche, rivet äpple och samba oelek

LCHF middag; fläsk ytterfilé med strimlad vitkål och sås på creme fraiche, grädde etc

Lagade LCHF receptet sambon letade upp i helgen, bytte ut fläskkotletterna till ytterfilé som jag först stekte på järnet med salt och peppar så det fick fin färg (ville undvika att köttet blev snustorrt). Sen la jag det i en glasform och hällde på blandningen av grädde, creme fraiche, rivet äpple och samba oelek  etc. Hade inte tålamod vänta 90 minuter så nöjde mig med 50 minuter, vilket innerbar att såsen inte var så tjock men smakerna var där och köttet var riktigt saftigt. Strimlade vitkål och serverade till, verkligen blivit ett stort fan av vitkål!! Det funkar superbra som ersättare för pasta, ris & potatis för mig :)) Sambon åt sin middag med broccolipuré till som han gjorde själv, provsmakade och ja det var inte min grej. Smakade otroligt salt, menlöst och inte mycket alls. Men han var nöjd och det är viktigast.

I övrigt åt jag mina standard finn crisp till frukost, ett tärnat äpple samt middag och vatten. Lyxade till med en ramlösa smultron när jag var iväg tre timmar och kikade på IKEA, Rusta och Citygross efter köksgardin och lite annat till kylen. Gårdagen var produktiv, tror jag kommit in i energifasen nu. Sover riktigt bra och känner mig piggare, så inga funderingar eller ånger över att jag provar på detta. Visst kan jag längta efter bröd, kakor, godis och snacks men det är inte jobbigt att se det eller känna doften av det.

Har vågat mig på en vägning nu, lättare när det finns batteri i vågen och det var ingen rolig syn men jag vet åtminstone värdena och kan jämföra och se hur det ser ut varje vecka. Vägde mig dock efter frukost så det är väl kanske inte helt exakt men det slutade på 89.2 kg… Aj aj aj. Vad kan man annat förvänta sig efter månader av slarv? Tar dock inte till mig det som ett nederlag eller negativkänsla utan bara ett jahapp och motivationen försvinner inte. Till sommaren ska dom vara borta och mer än så! Lite surt inse jag ligger +8.2 kg sen min lägsta vikt i våras precis före jag bröt foten men man kan inte direkt fundera över sånt då blir man bara nerstämd. Upp med hakan och vara stolt över att jag fortfarande kämpar på och inte ger upp, kan vill och ska! Dag 11 avklarad.

Back to Top
Translate »